Na afloop van de lezing ‘De toekomst van ons eten’ bij de seizoensopening in september 2023 ontstond het idee voor de cursus ‘Filosofie in de Keuken’. Het leek ons leuk om een aantal bijeenkomsten te organiseren, waarbij telkens één filosoof centraal staat en vervolgens aan de hand van de tijd, het land waarin deze leefde, zijn/haar ideeën over voedsel én met de ingrediënten die toen beschikbaar waren een vegetarische maaltijd te bereiden en deze, vervolgens samen te nuttigen.
De eerste twee bijeenkomsten, waarbij Socrates en Hildegard von Bingen centraal stonden, zijn inmiddels geweest. Op 9 januari a.s. spreken wij over Baruch Spinoza en staat de Sefardisch joodse keuken uit de Gouden Eeuw centraal. Stel je voor dat je aan aan de eettafel bij de familie Spinoza zit voor een sjabbesmaal met boekweitsoep, Cholent met Kishke, Tzimmes en gemberbolussen.
Op 13 februari a.s. is het de beurt aan Hannah Arendt. Tijdens deze bijeenkomst proberen wij de sfeer van een rokerige, koosjere Deli ergens in Brooklyn, NY, in de vorige eeuw op te roepen. Terwijl wij discussiëren over Hannah Arendt en haar ideeën, komt de beduimelde menukaart voorbij met latkes met appelmoes, soep met matzeballen, Franks in a Jacket met zuurkool, Lochsenkugel en nog veel meer.
De ontvangst is om 16.30, eindtijd rond 21.00 in de Wasserij.
Neem voor meer informatie en opgave, contact Froukje Witteveen.