Seizoensopening: De toekomst van ons voedsel
Evenement informatie
Datum en Tijd:
Locatie:
De Wasserij, Arnhem
Adres:
Molenbeekstraat 26a
Contact
Deelname is gratis en aanmelden niet nodig
Op zondagmiddag 1 september trappen we samen met Nivon Arnhem e.o. het nieuwe seizoen 2024/2025 af. Opnieuw staat dan het thema ‘De toekomst van ons voedsel’ centraal.
Hoewel de afgelopen eeuw veel is bereikt op het gebied van voedselzekerheid, -veiligheid, en -kwaliteit, lopen wij nu tegen de grenzen van het voedselproductiesysteem aan.

Voor de toekomst is het van belang om een systeem te bedenken dat recht doet aan de gezondheid van de mens en het ecosysteem, aan boeren, levensmiddelenproducenten en consumenten. Technologie is hierbij niet een probleem, maar een deel van de oplossing binnen de juiste randvoorwaarden.
Tijdens de lezing wordt met name aandacht besteed aan deze randvoorwaarden. Emeritus-hoogleraar Tiny van Boekel (WUR) stond aan de wieg van een onderzoeksprogramma dat technologie op de kaart zette om smakelijke producten te ontwikkelen die gemaakt zijn van plantaardige in plaats van dierlijke eiwitten.