Direct naar de inhoud

Grip op chaos

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

De Wasserij, Arnhem

Adres:

Molenbeekstraat 26a

Contact

Arnhem-Rijnstreek
Naar Google Maps

Interactieve lezing door Hester Macrander

Hester Macrander gaat op zoek naar de relatie tussen de filosofie achter Verbindende Communicatie, het humanisme en levenskunst in het algemeen. Hoe kunnen we vanuit zelfreflectie grip krijgen op de chaos, zodat we ook humaan handelen? Dat vergt levenskunst!

In deze interactieve lezing bekijkt Hester Macrander door de bril van de Verbindende Communicatie naar wat mensen doen en kunnen doen, zodat we effectief omgaan met de chaos op micro- en macroniveau: zowel in onze persoonlijke relaties, als in het bouwen van een humane samenleving. In de Verbindende Communicatie kijken we naar de universele menselijkheid, onze drijfveren. Als de voorwaarden voor een basaal bestaan op orde zijn, dan gaat het om vrede en veiligheid, verbinding, vrijheid en vervulling. En dat in samenhang met elkaar, van ik naar jij naar wij.

Foto: Ans Dekkers

Hester Macrander is van huis uit neerlandicus en theatermaker. Ze maakte diverse cabaretvoorstellingen en schreef een tijd lang columns voor de Gelderlander. Vanaf 2006 verdiepte zij zich in de Verbindende Communicatie (Geweldloze Communicatie) van Marshall Rosenberg. Ze geeft momenteel hoofdzakelijk trainingen in verbindend communiceren en dit jaar komt haar boek uit: Verbindend communiceren, hoe dan?

April is de Maand van de Filosofie. In dat kader houdt ook Harald Weidmann een lezing met als titel Bewustzijn tussen Orde en Chaos.