Direct naar de inhoud

Themabijeenkomst over armoede en bestaansonzekerheid

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

De Wasserij, Arnhem

Adres:

Molenbeekstraat 26a

Contact

Arnhem-Rijnstreek
Naar Google Maps

Een kwestie van vertrouwen?!

Steeds meer mensen leven in armoede, zijn eenzaam, voelen zich sociaal overbodig en ervaren onvoldoende zelfbeschikking om zich nog met het leven te verbinden. Het humanisme streeft ernaar een bijdrage te leveren aan de menselijke waardigheid en zelfbeschikking. Daarom is het belangrijk om ons te bekommeren om kwetsbare mensen. Niet door ze te betuttelen maar door ze vertrouwen te schenken. Daarom besteden wij in deze bijeenkomst aandacht aan armoede en bestaansonzekerheid in het algemeen en in het bijzonder aan armoede in de gemeente Arnhem.

Ralf Embrechts, sociaal ondernemer in Tilburg, zal in zijn inspiratielezing uitleggen wat armoede met mensen doet, maar ook wat je er zelf aan kunt doen en wat de overheid zou moeten doen. Dit alles illustreert hij met voorbeelden uit zijn dagelijkse “wijkse” praktijk als directeur-buurman bij MOM Tilburg (Maatschappelijke Ontwikkelings Maatschappij). Daarnaast is Ralf oprichter van de Quiet-beweging, die o.a. met de armoedeglossy de Quiet500 veel lawaai maakt over stille armoede en inmiddels in twaalf Quiet Communities armoede verzacht en mensen versterkt. In zijn lezing geeft hij ook een inkijkje in een Quiet Community. Ralf inspireert, confronteert en motiveert! 

Daarnaast zal Mark Lauriks, als wethouder in Arnhem onder meer verantwoordelijk voor bestaanszekerheid, in de bijeenkomst ingaan op de wijze waarop de gemeente Arnhem voor haar inwoners armoede bestrijdt en verlicht. Arnhem behoort tot de tien gemeenten met de armste inwoners in Nederland. Hij zal ook spreken over het unieke initiatief van de gemeente Arnhem om van circa 50 inwoners de schulden over te nemen.